måndag 26 januari 2009

Nytt år, nya sagor

Ja, då var vi igång igen efter juluppehållet. Studiecirklarna kommer igång ganska sent denna vår. Närmare bestämt först i början av mars på Fosieanstalten och i slutet av samma månad kör vi igång på Kirsebergsanstalten.

I februari kommer vi dock att låta papporna på Kirseberg spela in saga nr 2. En av de sex papporna har flyttats vidare till annan anstalt men resterande vill alla spela in en ny saga, kul tycker vi såklart! Vid detta tillfälle kommer troligtvis även en frilansjournalist vara närvarande vid själva inspelningen för att göra ett fördjupande reportage om projektet.

I dagsläget är det således mycket pyssel med planering inför kommande händelser i projektet. I april är jag och Annelie Björkhagen, representant från Bryggan Malmö, inbjuden till Svensk Biblioteksförenings konferens för fängelsebibliotekarier. Konferensen anordnas vart annat år. Vi är såklart inbjudna för att prata om Godnattsagor inifrån och Bryggans verksamhet. Annelie som i dagarna är färdig med sin avhandling vilken behandlar barn till fängslade mammor kommer även berätta om de slutsatser hon funnit i sin forskning.

Den 15 maj är jag inbjuden till Biblioteksdagarna i Uppsala för att hålla föredrag om projektet. Tema för årets Biblioteksdagar är Rummet och Rymden. Låter mycket lovande tycker jag.

Karin