fredag 30 april 2010

Kan knappt tro att det är sant!

För en vecka sen släppte Kriminalvårdens huvudkontor den helt galet glada nyheten att Godnattsagor inifrån ska permanentas! Det har ju faktiskt gått en vecka sedan dess och ni kanske undrar varför inget har skrivit något om det på bloggen förrän nu?! Att arbeta för att detta skulle hända har varit ett pågående och intensivt arbete under en längre tid och när det nu blev en realitet så tror jag helt enkelt att jag blev så paff. Efter presentationen i Norrköping så var beskedet att det nog inte kommer att hända något förrän i slutet av året. Plötsligt var budet det motsatta och nyheten spreds via TT under torsdagen och fredagen förra veckan. Själv befann jag mig i Holland på semester och förstod nog inte riktigt vad som hände. Det tog mig därför några dagar att få detta att sjunka in.

Läs pressmeddelandet på kriminalvårdens hemsida.

Vi har nu i veckan haft ett uppföljningsmöte med representant från kriminalvårdens huvudkontor som varit nere i Malmö. Då diskuterades hur vi går vidare med spridningen av projektet och vilken roll Malmö Stadsbibliotek kommer att ha i detta. En grundtanke är att filmen och metodhandboken i kombinationen med två dagars utbildning ska fungera som ett utbildningspaket för anstalter och bibliotek som vill starta. Kriminalvården håller nu i dagarna på att ta fram en mer detaljerad plan för hur spridningen ska gå till. Vi på Malmö Stadsbibliotek tryckte hårt på vikten av att verksamheten bör spridas som ett enhetligt koncept där samarbetet mellan bibliotek och Kriminalvård är grundstommen då vi tydligt ser hur samarbetet ger synergieffekter när de olika kompetenserna blandas upp. Det faktum att det i praktiken trots beskedet inte avsatts en örommärkt summa för att sprida verksamheten och att det därmed i stort kommer att ligga på respektive anstalt att skaffa fram pengar är en smula oroande. Men...

Godnattsagor inifrån verkar hur som ha en framtid och det glädjer mig som tusan!

Karin

måndag 19 april 2010

Godnattsagor inifrån debuterar i SVT

Med glädje kan jag här berätta att kulturprogrammet Sverige låter Godnattsagor inifrån göra sin debut i Svt. En av papporna på Kirsebergsanstalten medverkar och berättar om vad Godnattsagor inifrån betytt för honom och hans son. Länk till programmets hemsida hittar ni här.

Karin