torsdag 25 november 2010

En efter en...

anmäler sig nu anstalter runt om i Sverige att få utbilda sig och kunna starta Godnattsagor inifrån på sin ort. Det känns superkul! Men tanke på det ekonomiska läget och som nämnts innan, att inga pengar öronmärkts nationellt, så hade jag nog inte vågat tro att det skulle gå så här bra.

I dasgläget är det SJU stycken anstalter som anmält sig till utbildning för att starta. Hinseberg, Ystad, Tidaholm, Sagsjön, Borås, Skenäs och Umeå. Tjohoo!

De tre första kommer att gå utbildningen redan i december, resterande under tidig vår då de vill komma igång med en cirklar redan under nästa termin.

/Karin

måndag 22 november 2010

Emilia avslutade höstterminen


Kirseberg-, Tygelsjö- och Fosieanstalten har nu avslutat Godnattsagor inifrån för den här terminen. Vi har redan fått in en utvärdering från en nöjd mamma som skriver att det var tryggt och mysigt för barnet att lyssna på pappas saga. Härlig läsning!

Som vanligt har det hänt att någon fått förhinder att delta på en träff. En pappa fick flytta närmre familjen och hann aldrig läsa in sin saga, men fick med sig en bok till barnet. En annan muckade före avslutningen vilket ju inte var hela världen, han packade sagopåsen på redigeringsträffen. Värre var det för pappan som inte kunde komma till inspelningstillfället. Det är minst sagt olyckligt när sådana saker händer. Det gäller att ha is i magen och vi lyckades få en bra inspelning trots tidsbrist.

Lennart från Bryggan besökte oss på avslutningsträffen och denna gång kunde vi tillsammans se filmen EMILIA, en alldeles ny och mycket bra film baserad på barnens egna erfarenheter hur det är att ha en förälder i fängelse.

Framtiden för Godnattsagor inifrån på Malmös anstalter efter det att projektpengarna är slut ser tyvärr osäker ut - men vi håller tummarna!
Vi vill gärna fortsätta!!

Margareta

fredag 5 november 2010

Fler startar upp Godnattsagor inifrån!

Höstens tre cirklar håller på att avslutas här i Malmö, på Fosie-, Tygelsjö- och Kirsebergsanstalterna. Sagor, men även fina sånger och rim för de minsta, har spelats in och redigeras nu. Margaretas högläsning av Sandvargen inspirerade en pappa på Fosie som bestämde sig för att läsa in ett par kapitel på polska till sina barn.

Vi ser nu fram emot att få dela med oss av våra erfarenheter till de anstalter och bibliotek som har bestämt sig för att starta upp Godnattsagor inifrån till våren. Den 9-10 december åker Karin och Maggan upp till Norrköping för att hålla i det första utbildningstillfället för personal som ska arbeta med Godnattsagor på anstalterna Hinseberg och Ystad. Efter nyår följer ett utbildningstillfälle för de som ska hålla i cirklarna på anstalterna Tidaholm och Sagsjön.
/Elin