torsdag 27 augusti 2009

På torsdag möter Johan de nya papporna

Den 6 oktober drar vi igång den fjärde studiecirkeln på Fosieanstalten. Denna gång blir som sagt lite extra speciell då cirkeln ska filmas!

Barnansvarig på Fosieanstalten, trygga Mona som man alltid kan lita på, har varit ute i god tid med rekrytering av pappor. Detta var extra viktigt denna termin för att få ihop en bra och stabil grupp, men också en grupp som är beredda på att bli filmade. Detta är något jag varit orolig för att det kanske skulle ställa till problem. Tydligen var min oro i onödan då vi i dagsläget har sju stycken intresserade pappor som enligt Mona ska vara jättebra killar. Vi väntar dock fortfarande på besked från mammor/andra anhöriga på utsidan som måste godkänna pappornas medverkan.

Nu på torsdag i samband med terminens första styrgruppsmöte kommer papporna att få träffa filmaren Johan Stenius samt Margareta och mig för att få höra lite mer om tankarna kring filmen samt få möjlighet att ställa frågor till oss. Förhoppningsvis kommer detta bidra till att alla känner sig mer bekväma. Men det skulle ju även kunna innebär att någon får kalla fötter och väljer att dra sig ur. Så än så länge får vi väl fortfarande hålla tummarna och hoppas på att allt faller på plats.

Studiecirklen på Kirseberg drar igång först den 15 okt. Men där står pappor redan i kö från förra terminen på att få vara med.

Karin

måndag 17 augusti 2009

Godnattsagor i Skandinavien?

Ja, nu har projektet faktiskt även börjat röra sig över de nordiska gränserna. I bibliotekstidskriften Scandinavian Public Library Quarterly publicerades i sommar en artikel om Godnattsagor inifrån(samma som i Göteborgsposten fast översatt till engelska). Trots att tidningen numret dessförinnan placerade en artikel om Malmös nya och spännande bibliotek Garaget på framsidan och tanken är att länderna ska alternera framsidestoffet valde man trots detta att placera en svensk och Malmöbaserad artikel återigen på första sidan, Go Malmö säger jag! Läs den här.

Igår fick jag även ett mail från Kriminalforsorgen i Danmark som var nyfikna på projektet och överväger att starta ett pilotprojekt i Köpenhamn.

Karin