torsdag 27 november 2008

Nya pengar från Kulturrådet!

Ja då har vi äntligen fått besked om finansiering för nästa år för Fosieanstalten. Kulturrådet ger ytterligare 213 ooo kr för Godnattsagor inifrån och projektet samt min anställning:) är tryggad för nästa år. Arvsfondens pengar bekostar Kirsebergsanstalten och där ska vi söka nya pengar först i sep.

På Kulturrådets hemsida omskrivs projektet enligt följande...

"Flera av de projekt som får stöd har ett tydligt genusperspektiv. Det gäller till exempel Muhammad från Frostmofjället, ett projekt som förmedlar berättelser om manlighet i mångkulturella miljöer som Länsbiblioteket i Västerbotten driver. Godnattsagor inifrån är ett annat projekt med genusinriktning, som Malmö stadsbibliotek driver. Där uppmanas frihetsberövade föräldrar att läsa in sagor på cd till sina barn."

Fint att få en genusstämpel på projektet då det inte är något vi själva explicit uttryckt. Men självklart är Godnattsagor inifrån i allra högsta grad ett projekt som arbetar mot ökad jämställdhet på flera olika plan. Att Anders Granström är inbjuden som professionell berättare i studiecirkeln är delvis för att visa upp en expert och inspiratör inom området men självklart också för att visa upp en manlig förebild och därmed stärka bilden av att läsande och berättande inte behöver vara något klassiskt kvinnligt.

Att möjliggöra en ökad kontakt mellan barn och fängslade pappor är i sig ett bidrag till att både mamman och pappan kan vara delaktiga och stödjande i barnets lärande och läsutveckling.

Snart kommer en rapport från avslutningen på Kirsebergsanstalten som faktiskt avslutades med spontana applåder...


Karin

1 kommentar:

Lotta sa...

Grattis till nya pengar och en fortsättning på projektet!!!