fredag 28 maj 2010

Så mycket betyder pappas röst

Den här veckan har vi varit ute på Fosieanstalten och gjort extrainspelningar med de pappor som fortfarande är kvar och fick tillfälle att fråga hur sagopaketen tagits emot därhemma.

En pappa berättade att dottern lyssnar på hans inläsning av Bröderna Lejonhjärta, men eftersom hon redan hade läst boken, läser hon samtidigt (!) Alice i Underlandet som också kom med sagopaketet. Så mycket betyder pappas röst för henne! För en annan pappa var det tredje inläsningen och han valde vant bok och läste med sedvanlig bravur. Han hade haft permission och träffat sin familj och kunde konstatera att äldste sonens läsintresse ökat märkbart. De hade t.o.m läst samma bok! Den här pappan förlade sin första permission till Malmö stadsbibliotek och han berättar nu att han ägnar all ledig tid åt läsning. Men för en del slår ibland humöret i botten och en pappa fick bli övertalad att fullfölja sin inspelning. Gissa om jag kände mig både rörd och nöjd när han efteråt gav mig en spontan kram och sa att han nu faktiskt kände sig bättre!

Det kan vara lite trögt att få in mammornas utvärderingar, det behövs några påminnelser, men en mamma som skickat in har enbart beröm. Hon skriver att även om det är känsloladdat att höra pappas röst (barnet började gråta efter första lyssningen) så skapar det lugn, trygghet och närhet. "Bara att få hämta det stora vadderade kuvertet var spännande."

Vårens studiecirklar är avslutade och nu ska vi ta itu med förberedelser inför hösten.
Ha en bra sommar!
Margareta
bilden är hämtad ur Pija Lindenbaums bok "Siv sover vilse"

Inga kommentarer: