tisdag 23 augusti 2011

Framtiden ser oviss ut.

Läs Efter Arbetets artikel om Godnattsagor inifrån och framtiden.

Karin

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Har precis nu fått upp ögonen för ert projekt, som jag tycker är helt fantastiskt! Eftersom jag arbetar i Svenska kyrkan, med barn och ungdomar vill jag bara påpeka att det i Svenska kyrkan finns möjlighet att få bidrag, dels genom fonder, dels genom kollekter. Finns det bara ett konto och en ordnad struktur så är det inget problem. Man kan hänvända sig till rikskyrkan, men vissa kollekter beslutas av de enskilda församlingarna, och där är beslutsvägen oftast kort. Ett mail från en organisation kan göra att kollekten nästa söndag tas upp till det ändamålet, och det blir i alla fall hos oss ofta till även utomkyrkliga organisationer, t ex bris. Jag hoppas verkligen att ert projekt får en fortsättning, för det är något fantastiskt!
Helena Knutsson (Hakarps Församling, Huskvarna)

Godnattsagor inifrån sa...

Hej Helena,

Tack för dina tips och ditt fina stöd!

Det skulle kunna bli en möjlighet i framtiden. Samtidigt är det viktigt att en verksamhet får sitt fulla stöd i den organisation den drivs inom, även på ett ekonomiskt plan. Vi har nu under fyra år visat på att detta är en verksamhet som ligger helt i linje med Kriminalvårdens verksamhetsmål och samtidigt med fantastiska resultat. Avsätts ändock inte pengar så är risken att verksamheten inte får den status den behöver för att kunna permanentas och prioriteras i det långa loppet.

Att det finns pengar att söka för att testa nya verksamheter är såklart en fantastisk möjlighet, och Svenska kyrkan vet jag ger ju bidrag till vitt skilda och mycket viktiga områden! Men om pengarna fortsätter att komma utifrån är risken att den aldrig blir livskraftig på riktigt då organisationen förlitar sig på tillfälliga lösningar. Men som sagt, återigen tack för ditt stöd och din omtanke!

/Karin

Birgitta Olander sa...

Stort grattis till Bengt Hjelmqvist-priset, Karin!

Jag hoppas att det kan bidra till att det här viktiga och framgångsrika projektet får en fortsättning.

Lycka till!
Birgitta Olander
Avd för ABM och bokhistoria, Lunds universitet

Godnattsagor inifrån sa...

Hej Birgitta,

Vad fint att höra från dig, och tack så jättemycket!

Ja, vi gör allt vi kan och lite till för att få det att fortsätta leva kvar inom Kriminalvården. Jag hoppas det kommer att räcka.

Kanske syns vi på bokmässan./Karin