tisdag 29 januari 2008

Ringsjön-ny kvinnoanstalt i Eslöv

I fredags var jag av Eva-Karin Eriksson inbjuden till Kriminalvården Region Syd för att berätta om projektet för intresserad personal. Kriminalvården är uppdelad i sex regioner där Region Syd geografiskt innefattar Skåne och Blekinge. Eva-Karin Eriksson arbetar bla med barnfrågor inom Region Syd och kriminalvården har under 2008 gett just denna region i uppdrag att arbeta extra mycket med barnfrågor. Detta gör att projektet kommer särskilt lägligt i tiden.

Mycket glädjande var att personal som kommer att arbeta på den nya Kvinnoanstalten Ringsjön var närvarande. Jag har nämligen vid flera tillfällen fått förfrågan varför projektet bara riktar sig till män. Så är ju dock inte fallet, utan detta har endast fallit sig naturligt då anstalterna i Malmö-området endast är för just män. Fosieanstalten är även den anstalt som Malmö Stadsbibliotek driver biblioteksservice på vilket gjorde det naturligt att starta där. Snarare har jag nog känt att det är av extra vikt att denna typ av verksamhet ska finnas tillgänglig för kvinnliga interner. Närmsta kvinnoanstalt utöver nyöppnade Ringsjön är Ystad där jag hoppas det ska finnas intresse av att starta framöver.

Mötet var i vilket fall mycket positivt och det kändes som att det fanns ett genuint intresse från blivande personal på Ringsjön och det kändes även bra att i ett så här tidigt skede väcka intresse och diskutera projektets möjligheter för kvinnor.


Det är mycket informationsspridning på tapeten för tillfället. På torsdag åker Annika och jag ut till Fosieanstalten för att ha en informationsträff för anstaltens personal och ge dem en möjlighet att diskutera och ställa frågor, spännande. Vi ska även ta oss en titt på vilka lokaler vi kommer att ha till förfogande för projektet.

Inga kommentarer: