torsdag 13 mars 2008

Första träffen, första mötet med papporna...

Idag var det då dags för den första sammankomsten av studiecirkeln Godnattsagor inifrån på Fosieanstalten i Malmö. Det blir en grupp på sex, enligt ryktet mycket pratglada pappor som kommer att medverka i studiecirkeln. Maxantalet är satt till sex deltagare denna första pilotomgång så vi är fulltaliga och Annika och jag är såklart mycket spända och förväntansfulla.

Vi kommer att träffa papporna vid sex tillfällen, en gång i veckan, där första träffen idag främst kommer att handla om att bekanta sig med varandra. Det kommer att bli lite lära-känna-varandra-övningar, papporna ska få berätta varför de valt att delta i projektet och såklart få berätta om sina barn. Vi kommer även att bjuda på högläsning för att påminna om den där mysiga känslan som innefinner sig när man få en saga läst högt för sig.

I juni förra året skrev jag i min dokumenationsdagobok "Har via telefon varit i kontakt med Kulturrådet, Brå i Sthlm, Allmänna arvsfonden och Ungdomsstyrelsen för att kolla intresse för finansiering av projektet, alla har varit väldigt positiva". Det känns som evigheter sen jag skrev detta och ändå inte. I ett projekt finns det alltid tusentals smådetaljer och större måste-göra-saker i ett oändligt flöde. Det är ibland lätt att glömma bort det huvudsakliga målet dränkt i projektplaner, inköp, milstolpar, mediakontakter och informationsspridning.

Men idag är det ju faktiskt så att vi kommit till den punkt när det viktiga händer, och det ska bli så himlans skoj!

1 kommentar:

David Jonsson sa...

Hur gick det, hur gick det? Nyfiken, berätta!