tisdag 22 april 2008

Redigering, tidstrassel och sjukfrånvaro

I torsdags var det då dags för redigering och man kan väl säga att detta var första gången som det faktiskt inte flöt på helt som önskat. Det har varit svårt att planera exakt hur lång tid varje redigeringstillfälle skulle ta då allt är beroende av pappornas olika nivå av datorvana, hur mycket som behöver redigeras och slutligen även vilken ambitionsnivå man har.

Det blev ett par sena kvällar för mig innan torsdagen för att testredigera några av killarnas sagor samt hitta önskade ljudeffekter, vilket tog sin tid. Trots detta extra förarbete drog redigerandet ut på tiden och tog helt enkelt mycket längre tid än väntat. Detta resulterade i att vi endast hann med fyra av sex sagor. Annika var oturligt även sjuk denna torsdag så det blev lite snurrigt i huvudet att själv sitta med vid alla redigeringarna.

Men trots allt trassel får jag ändå säga att de sagor som faktiskt blev klara blev riktigt bra. Att även alla redan innan redigeringen var nöjda med sina sagor från förra veckans inspelning kändes som en bra utgångspunkt. Generellt verkade det som att ljudeffekterna inte var så himla viktiga för killarna utan att detta endast var en rolig bonus.

Som sagt, ett pilotprojekt är ett pilotprojekt och meningen är just att problem ska uppstå för att sen kunna lösas. Det vi kommer att behöva att diskutera inför nästa grupp till hösten är hur vi ska lösa denna träff på ett bättre sätt. Kanske dela upp killarna så att de får göra redigeringen vid olika tillfällen för att undvika lång väntetid för de andra, göra redigeringen själva, lägga mindre fokus på redigering och endast klippa bort misstag och strunta i ljudeffekter...Ja, det finns otaliga varianter som bör diskuteras. Papporna som inte hanns med i torsdags kommer iallafall att få göra sina redigeringar timmen innan sista träffen kör igång.

För nu på torsdag är som sagt den sista gången. Då kommer Bryggan Malmö på besök och berättar om sin verksamhet, pappor och personal ska få utvärdera studiecirkeln och så firar vi såklart med tårta!

Karin

Inga kommentarer: