onsdag 1 april 2009

De "gamla" papporna och den nya bokcirkeln


Glömde såklart berätta om de "gamla" papporna. Innan träffen i torsdags satte igång dök även papporna från förra gruppen upp i biblioteket där Miriam och jag satt och förberedde oss. En efter en smög de sig in. De hade såklart koll på att den nya cirkeln skulle starta, visste att vi var på plats och kom dit för att snacka lite. Efter att arbetat ihop under sex veckor hinner man såklart bygga upp en gemenskap och ett förtroende för varandra och det är kul att få träffas och snacka lite om vad som hänt sen sist. Alla erkände att de var lite avundsjuka på de nya papporna.

I utvärderingen med denna grupp dök det upp önskemål om en fortsättningskurs. Eftersom detta inte är möjligt i dagsläget kom vi fram till att en bokcirkel vore ett bra alternativ. Bokcirkeln, som bla Miriam håller i, är nu igång och tre av papporna är med och är i full färd med att läsa den första utvalda boken. Dessa tre samt en fjärde vill även fortsätta att läsa in sagor och tycker att det är alldeles för långt mellan gångerna, vilket jag håller med om. Responsen från en av barnen efter den andra sagan som skickades var "När kommer nästa pappa?!"

En önskan vore såklart att papporna själva, via biblioteket, kunde få tillgång till laptopen, lära sig inspelningsprogrammet och läsa in sagor när de själva känner för det. Det känns viktigt att bemöta detta nyväckta intresse för att ge papporna en möjlighet att fortsätta skicka hem sagor och därmed bygga vidare på relationen med barnen. På nästa styrgruppsmöte får detta bli en punkt för att se över vilka möjligheter som finns. Det känns som en självklar utveckling iallafall framöver.

Strax bär det av till Kirseberg igen, då kommer Anders Granström och håller låda. I förra gruppen möttes han av stående ovationer. Vi får se hur det går denna gång.

Karin

Inga kommentarer: