fredag 3 april 2009

Tipsrunda




I tisdags var det näst sista träffen på Fosieanstalten och papporna fick gå en tipsrunda på tema bibliotek. Det blev riktigt lyckat. Lite barnsligt men kul att få traska runt i det lilla rummet och leta upp alla femton frågor om vad, främst Stadsbiblioteket i Malmö, håller på med. 18 rätt av 26 möjliga blev bästa resultat och så fick vi ett bra samtal om vad bibliotek faktiskt kan erbjuda nuförtiden.

Efter fikat var det tid för redigering och att höra sin egen röst är alltid lite pinsamt, men de hade läst med inlevelse och förstått det här med att läsa långsamt, göra pauser, ändra röststyrka etc. Vid redigeringstillfället behöver vi två rum och när det visade det sig att vårt andra rum var upptaget blev det lite halvkris, men det löste sig och Karin och en pappa fick gå iväg till verkstadens lilla pentry och sitta där.

Nu behärskar jag redigeringstekniken lite bättre än förra terminen och det var därför betydligt lättare att överlämna till papporna att själv redigera, vilket de klarade galant. Karin och jag vet inte riktigt vilken möda vi ska lägga på att lära papporna det här tekniska, det är ju lite tidskrävande. Men det märktes att de tyckte det var roligt när de väl lärt sig det, så det kanske är rätt bra ändå.

Trots att vi hade gott om tid, ca 30-40 min/inläsning, så hann vi ändå inte med att redigera färdigt på plats. Lite efterarbete blev det. En pappa hade valt att läsa Snövit, som blev 15 minuter i färdigredigerat skick och tog mig några dryga timmar att redigera. Men det var kul!

Margareta

Inga kommentarer: