onsdag 28 oktober 2009

Avslutning med tårtkalas

Nu har det redan gått sex veckor (!) och igår var det avslutning med härlig tårtfrossa och utbringande av en gemensam skål i äppelcider för projektet och allas insatser. Den här sista träffen kommer Anneli för att informera om Bryggans verksamhet och hon tog även upp en del av de problem som ofta uppstår för frihetsberövade föräldrar vid kontakten med barnen. Här finns uppenbarligen mycket att göra och det blev många frågor.

Dags att packa sagopåsen med böcker, skivan till barnen och den viktiga utvärderingen som vi behöver från mamman/vårdaren. Ögonen lyste av förväntan på en av papporna när han tänkte på sina barn och hur de skulle ta emot paketet. Han hade valt att läsa en vargsaga med inlagt rysligt vargtjut och var väldigt nöjd med sin inspelning.

Johan som har kontakt med Lennart Hellsing hade dessutom denna sista filmdag med sig en trevlig överraskning - alla fick varsin signerad bok av Hellsing (som vi KANSKE kan få med på ett hörn i filmen. Vi får se.)

För de som vill göra ytterligare en inspelning hoppas vi kunna komma ut om några veckor, så slutgiltigt tack och adjö behövde det inte bli. Nu väntar vi spänt på responsen från de anhöriga och allra mest barnens. Hur filmen blir lär ta sin lilla tid innan vi får veta, men förhoppningsvis ska vi kunna samla de pappor som är kvar i början av nästa år för premiärvisning. (Karin och jag har blandade känslor inför vår filmdebut medans papporna var fyllda av självförtroende!)

Margareta

ps. Och i allra sista stund kom äntligen den utlovade Ludde-boken och sagopåsen blev perfekt!ds

Inga kommentarer: