torsdag 15 oktober 2009

Godnattsagor inifrån hjärtat!

Vi är rätt många som samlas utanför Fosieanstalten den här dagen. Förutom Karin och jag; Johan och Peter som ska filma, två skådespelare som ska agera besökande familj, en journalist som ska skriva om själva filmproceduren och ytterligare en skribent som ska hjälpa oss vid skrivandet av metodhandboken. Hur blev det så här!? Men under över alla under - det funkar.
Filmarna tar med sig skådisarna och journalisten till besöksrummet där de ska filma en sekvens tillsammans med en av papporna. Han och filmarna dyker inte upp förrän senare när vi riggat färdigt datorerna. För det idag vi ska spela in pappornas sagor! Vi använder två närliggande rum för att kunna spela in parallellt, vilket är nödvändigt för att hinna med alla sju inspelningar och som vanligt ska de pappor som väntar på att spela in pyssla ihop sina egna skivfodral.

Så kan vi äntligen sätta igång med inspelningen av sagan! Alla är fokuserade och vi blir som tidigare imponerade av deras mod och fascinerade av deras varierande prov på berättartalanger. Någon har valt att sjunga och tar i för kung och fosterland och Hans och Greta på norrländska är bara så obeskrivligt fint att man blir alldeles varm om härtat!

Margareta

Inga kommentarer: