onsdag 21 oktober 2009

Femte träffen

och dags för slutlig redigering. Det här är nog den mest krävande träffen hittills eftersom vi har sju sagor att ta hand om och alla inte var helt lätta att få fason på. Papporna kan ha höga krav på hur det skulle låta, vilket i och för sig är helt ok. Men samtidigt är vi ju inte proffs och det ska ju vara en personlig gåva från pappa och inte en tiptop ljudinspelning får jag förklara.

Nå - vi börjar lite lättsamt med tipsrunda om biblioteket. Det går rätt bra och känns som om vi har fått ut vårt budskap; -"det finns mycket för er och era barn på biblioteket". Därefter fikar vi och sedan är dags för redigering.

Papporna lyssnar en och en på sin inläsning, och de flesta tycker oftast att det är en riktig rysare att höra sin egen röst. Nu ska de ska klippa bort fel och lägga in passande ljudillustrationer. Någon pappa greppar tekniken direkt, andra är mer osäkra och överlåter åt mig att sköta tekniken. Vissa inläsningar är enkla, andra lite mer komplicerade att redigera och det hela tar mer tid än vi räknat med. Tre sagor måste jag och Karin jobba ytterligare på innan nästa träff då att vi ska ha skivorna färdiga.

Karin och jag har också blivit intervjuade i biblioteksmiljö av Johan medan Peter filmat. Ljudet fick inte godkänt och vi måste göra om. Hårt slit att vara "filmstjärna"!

Margareta

Inga kommentarer: