torsdag 21 februari 2008

Tekniken testas ...

När det nu börjar närma sig första träffen går tiden väldigt snabbt. Så mycket att hinna med och så mycket på gång som ska avslutas!

En av de saker vi arbetar med för tillfället är att själva lära oss det redigeringsprogram vi ska använda. Programmet (Audacity) går att hämta hem gratis från Internet. Eftersom våra förhoppningar är att projektet ska löpa så väl ut att anstalterna har ett intresse av att driva det vidare efter projekttidens slut, är det en viktig poäng att programmet är gratis och relativt lätt att lära sig och att använda.

Eftersom ingen av oss tidigare har använt redigeringsprogram av det här slaget, fick vi hjälp av Charlie Järpvall, bibliotekarie och tillika självlärd ljudtekniker, att förstå programmets grunder och förutsättningar. Det var väldigt skoj!

Vi har provat att själva spela in sagor där vi sedan har redigerat bort missar och även lagt till ljudeffekter. Det blir faktistk häpnadsväckande bra! Det låter proffsigt och spännande med ljudeffekterna.

En annan viktig erfarenhet vi gjorde i och med våra egna provinspelingar var hur läskigt det är att spela in, hur självmedveten man blir och hur jobbigt det sedan var att höra sin egen röst. Det känns viktigt att ha med sig denna förståelse när vi väl gör de riktiga inspelningarna.

Annika

Inga kommentarer: